Міжнародні спортивні заходи:

     05-06 жовтня у м. Вільнюс, Литва, проходив 8-й міжнародний турнір з художньої гімнастики «DALIA KUTKAITE CUP 2024», FIG.

    Від Вінницької області Україну представляли 6 учасниць, на якому         Злата Величко виборола «золото» у вправі з булавами; 

    Три бронзові медалі здобула  Анна Мазуркевич (багатоборство, вправа з обручем та мʼячем).

 

   У місті Ліма (Республіка Перу) проходив чемпіонат світу зі стрільби кульової серед юніорок, в якому брали участь вінничани.

Поліна Заіченко виконала норматив Майстра спорту України та посіла 5місце. Тренер Денис Мустафаєв та Дарина Лєбєдєва.

 

   Юлія Максименко чемпіонка міжнародних змагань з рукопашного бою IBF European Open Championship 2024, в особистому та командному заліку в складі жіночої збірної України. Змагання відбулися у місті Альмера (Нідерланди), в яких взяли участь понад 200 спортсменів із чотирнадцяти країн Європи та Азії. 

   Юлія є членом збірної команди України з рукопашного бою, майстром спорту України, бронзовою призеркою всесвітніх ігор та працює в Головному управління Національної поліції у Вінницькій області.

Всеукраїнські спортивні заходи:

    03-07 жовтня  в м. Вінниці відбувся Кубок України з хокею на траві серед чоловічих команд, в якому брали участь 8 команд. Серед них-половина вінницьких. Результати змагань:

1 місце -"ОКС-ШВСМ" Вінницька область.

2 місце -"ШВСМ-ОЛІМПІЯ -ВІННИЦЯ".

 

   04-06 жовтня у м. Вінниці пройшов чемпіонат України з швидких та блискавичних шахів серед клубних команд. Участь у змаганнях взяли понад 300 учасників у складі 44 клубних команд з різних куточків нашої країни.

Попри велику конкуренцію, Вінницькі «Вовки» знову довели, що заслужено входять до вітчизняної шахової еліти, виборовши срібні нагороди.

Також друге місце вінничани посіли у загальнокомандному заліку.

   На Вінниччині в селі Сокілець з 02 до 06 жовтня відбувся командний чемпіонат України з дисципліни спортивного туризму – водний туризм. На Південному Бузі змагалися представники восьми регіонів України. Команда Вінницької області посіла 7 місце.    

   04-08 жовтня у більярдному клубі “Камелот” в місті Вінниця проходив

Кубку України з більярдного спорту серед чоловіків та жінок «Вільна піраміда». У турнірі брали участь 76 спортсменів з 14 регіонів України.

 

   02-04 жовтня у Львові відбулися чемпіонат України зі спринтерського омніуму серед чоловіків, жінок, юнаків та дівчат та чемпіонат України на критому треку серед чоловіків та жінок (неолімпійські номери програми), в яких взяли участь 174 учасники з 12 областей.

Результати наших велосипедистів в неолімпійських видах:

Юрій Корзінін посів: 2м.-групова гонка та 3м.-гонка скретч;

Андрій Розгонюк – двічі бронзовий призер в гонці гіт 1000м з/м та в спринтерському омніумі.

 Обласні спортивні заходи:

    01-04 жовтня у м.  Вінниця проходив чемпіонат області з боксу серед серед юніорів та юніорок 2009-2010 р.н. За результатами змагань сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України у м.Київ 22-29 жовтня.

 

   У м. Вінниці 05-06 жовтня пройшов «Кубок Вінниччини» з волейболу, серед дівчат 2008 р.н. та молодших. В змаганнях взяли участь 9 команд області. Результати командного заліку:

1 місце - «Калинівська ДЮСШ «Авангард» Калинівка;

2 місце - «Міська ДЮСШ-3» Вінниця;

3 місце - «Гайсинська ДЮСШ» Гайсин.

 

   05 жовтня у м. Вінниця на території парку «Вишинський» відбувся чемпіонат області з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. У змаганнях взяли 125 спортсменів з 11 команд спортивних шкіл області. За підсумками змагань сформована збірна команди області, для виступу на чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу у м.Ужгород 26-27 жовтня.

 

   У м. Вінниця 05 жовтня Кубок області з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та СК у розділі «лоу-кік», в якому змагалися 90 учасників у складі 9 команд. Результати загально-командного заліку:

1 місце – СК «Увей» (с.Стрижавка);

2 місце – СК «Кудо» (м.Вінниця);

3 місце – СК «Слава» (м.Вінниця).

 

   05-06 жовтня в с.Стрижавка відбувся Кубок області зі стрільби стендової. У змаганнях взяли участь 20 спортсменів.

Переможцями та призерами стали:

Траншейний стенд: 1м.-Богдан Павлюк та 2м.-Денис Павлюк.

Круглий стенд: 1м.-Віталій Толмач.

По завершенню змагань визначена збірна команда області, яка братиме участь у чемпіонаті України.

Інші заходи:

    05 вересня у м. Вінниці, в спортивному комплексі «Здоровʼя» відбувся відкритий обласний турнір з волейболу сидячи, серед ветеранів війни, присвячений Дню захисників та захисниць України. У турнірі взяли участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та команди з Вінниці, Житомира, Чернігова та селища Макарів (Київська область).

    Переможцями турніру стала команда з м. Житомира;  друге місце посіли спортсмени з Київської області;  третіми стали Чернігівчани і четвертими хлопці з Вінниччини.

 

   На Вінниччині стартує другий сезон наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Цьогоріч змагання проходитимуть з семи видів спорту. Окрім баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черлідингу, буде ще гандбол та регбі-5.