Найбільшим потенціалом і шансом для України є наша молодь – покоління вільних людей, покоління, яке мислить, прагне, творить і готове брати на себе відповідальність.

   Сучасна молодь має великий потенціал, запал та енергію, які саме у молодому віці потрібно спрямувати у правильне русло — формування особистості, розбудову суспільства, формування молодого політикуму. 

   4 квітня 2023 у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», були проведені загальні збори членів Учнівської ради Вінниччини.

   На захід були запрошені Наталя ЗАБОЛОТНА – перша заступниця Начальника Вінницької ОВА, Володимир БУНЯК – директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА, Микола КОБИСЯ – радник голови Вінницької ОВА, голови учнівських рад старшокласників, координатори та відповідальні за роботу учнівського самоврядування  в територіальних громадах.

   На загальних зборах було обрано особовий склад Учнівської ради Вінниччини,  також проведено тренінг «Команда учнівського самоврядування і закладі освіти» та воркшоп «Учнівське самоврядування: успішні кейси та поради».

  Метою створення Учнівської ради Вінниччини є сприяння участі учнівської молоді Вінниччини у формуванні, реалізації державної молодіжної політики в регіоні, активізації її громадської позиції, налагодження конструктивної та ефективної взаємодії між органами учнівського самоврядування та органами державної влади. Вирішення актуальних проблем, підтримки ідей та розвитку учнівського самоврядування в області.

   Учнівська рада Вінниччини є членом Всеукраїнської ради старшокласників при Міністерстві освіти і науки України. Також є постійним учасником Всеукраїнських акцій, челенджів, флешмобів.