Форум з аграрного права - 2022


          Заступником начальника управління – начальником відділу представництва інтересів обласної державної адміністрації в судах Департаменту правового забезпечення обласної державної адміністрації Іриною Вельгус взято участь в фаховому форумі з питань аграрного права.

Оганізаторами форуму з аграрного права "Головні тенденції 2022" є Асоціація правників України. Серед учасників заходу були представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, представники Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, судді, адвокати, представники органів місцевого самоврядування та інші учасники ринку землі.

Форум складався з чотирьох сесій на яких обговорилювались правові питання відкриття ринку землі, поточні проблеми аграрної галузі та тенденції розвитку аграрного сектору.

Окремий інтерес викликав аналіз судової практики у справах за участю суб’єктів владних повноважень в земельних правовідносинах, зупинялись на підсудності деяких категорій справ щодо земельних питань, способах захисту прав у таких правовідносинах та правових позиціях судів  різних інстанцій у земельних спорах.

Цікавими виявились дискусії між фахівцями, які дотичні до впровадження земельної реформи та  юристами і представниками законодавчої і виконавчої влади. Такого формату обмін думками між фахівцями різних галузей дав змогу проаналізувати актуальні на сьогоднішній день земельні питання.

 

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65