Відкрите суспільство – рушій сучасного світу!

Саме тому виникає необхідність налагодження чітких комунікацій між інститутами громадянського суспільства, органами влади та медіа. Перш за все, це необхідно для просування реформ на державному і місцевому рівнях та поглиблення реформ в цілому.

«Спільно будуємо відкрите суспільство» - під такою назвою відбувся тематичний захід  в Офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації. В рамках Тижня Відкритого Уряду його організував та провів Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА.

Учасниками стали представники громадських організацій, профільних департаментів ОВА та Студентської ради Вінниччини. Також до заходу долучились члени Громадської ради при облдержадміністрації.

Формат світового кафе дозволив у невимушеній атмосфері спілкуватися і продукувати нові ідеї та думки.

З вітальним словом до учасників звернулась директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак.

«Поінформувати громадськість про основні ініціативи та напрями діяльності українського Уряду – головна мета нашої зустрічі. Адже від цього залежить рівень розвитку країни. Ми - європейська країна, в якій народ є не тільки джерелом влади, а й бере участь у формуванні держави. І сьогодні вплив громадянського суспільства на рішення влади має дуже велике значення. Досить показовим є те, що наша молодь активно долучається до життя у кожній громаді області,впроваджує цікаві ініціативи. А відтак, серед шести актуальних питань програми нашого заходу - саме залучення молоді до процесу відновлення України. Сподіваюсь, що сьогоднішній захід стане ще одним кроком до побудови відкритого суспільства, де комфортно кожному», - підкреслила Світлана Юзвак.

Учасники обговорили низку актуальних питань. Зокрема, зосередили увагу на правах людини та (не)дискримінації в сучасному світі.

Присутні поділились думками щодо гендерної політики в системі державного управління, розглянули значущі аспекти протидії торгівлі людьми.

Формування нового освітнього простору стало одним з пріоритетних питань дискусії.

Також йшлося і про значущість впливу воєнних дій на довкілля.

Між іншим, звернули увагу на залучення молоді до процесу відновлення України та утвердження української національної і громадянської ідентичності в умовах війни.

Важливо, що заходи такого типу сприяють обміну досвідом, плануванню і створенню нових творчих ідей та продуктів. Крім того, це – дієвий поштовх для подальшої співпраці влади та громадського сектору.