Про це під час чергового засідання правління членів Громадської ради при облдержадміністрації повідомив голова Громадської ради Пилип Прудиус. 

Проєкт, ініційований головою громадської організації «ЕКОВІНЕНЕРГО»  Олександром Слободянюком, розпочнеться із проведення двох круглих столів. Перший – щодо питань матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних Сил України, а другий – про навчання і практичне застосування інженерного онлайн-курсу «Народний FPV».

У березні цього року члени Громадської ради при облдержадміністрації знайшли ще одне окреме приміщення та створили відповідні умови для додаткового збирання дронів. Наразі проводяться перемовини з партнерами для відкриття ще однієї виробничої лінії. У подальшому реалізація проєкту «Народний дрон Вінниччини» відбуватиметься із залученням досвіду фахівців аналогічного проєкту з Житомирщини.

Також під час засідання учасники обговорили й інші питання щодо діяльності Громадської ради. Зокрема, було відзначено, що визначені кандидати для нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

У Вінницькій області визначені кандидати для нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

«Надзвичайно приємно, що розглянувши наше подання до обласної Ради, враховуючи вагомий особистий внесоку розвиток культури Вінниччини, сприяння утвердженню української національної та громадської ідентичності, член Громадської ради, голова громадської організації «Асоціація музеїв Вінниччини», директорка Вінницького обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Катерина Висоцька є кандидатом для нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною». – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Крім цього, визначили плани на майбутнє. На кінець червня заплановано проведення загальних зборів Громадської ради при облдержадміністрації. Керівники комітетів прозвітують про свою роботу за І півріччя поточного року. Окрім цього, будуть розглянуті зміни та доповнення до плану роботи Громадської ради на 2024 рік.

Зауважимо, що організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради при облдержадміністрації здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.