У відділі новітніх технологій, економічних і юридичних наук Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського за сприяння Вінницької обласної асоціації ветеранів силових структур України відбувся тематичний круглий стіл до Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України.

«Нам знову потрібно доводити своє право на свободу та незалежність. Українська ідентифікація – це те, чого найбільше боїться Росія. Вона хоче знищити наші книгарні, будинки культури, заклади освіти. Але ми цього не дозволимо, бо ми сильні духом. Бібліотеки області сьогодні залишаються освітніми просторами, які допомагають громадянам здобувати необхідні для життя навички, працюють для того, щоб відвідувачі могли навчитися відрізняти правду від брехні та протистояти негативним інформаційним викликам. Працівники бібліотек плетуть маскувальні сітки, збирають необхідні речі для потреб Збройних Сил України. Кожен на своєму місці відстоює незалежність нашої держави», – зазначила директорка Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського Лариса Сеник.

Представник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Олексій Серветник розповів присутнім про етапи здобуття незалежності та подякував Силам оборони України за те, що сьогодні українці мають можливість жити у вільній країні.

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик дав характеристику медіапростору та присутності в ньому україномовного контенту, а також наголосив на важливості підвищення інформаційної безпеки та компетентності медіа, протидії дезінформації та фейкам як складових національної безпеки України.

Учасники круглого столу обговорили історичні аспекти процесу здобуття Україною незалежності, а також явище волонтерства як національний фактор боротьби за незалежність.