Сьогодні, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець провів зустріч із представниками Товариства Червоного Хреста України.

У зустрічі взяли участь: Девід Фішер, голова представництва Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні, Володимир Руденко, керівник офісу Національного комітету товариства Червоного Хреста України Південно-Західного регіону та Марія Паола – польовий координатор МФТЧХ в Україні.

Сторони обговорили існуючу співпрацю, актуальні виклики та напрямки подальшого співробітництва. Зокрема, підтримку від Товариства Червоного Хреста в області вже отримало більше 25 тисяч осіб, а в рамках програми компенсації  вартості комунальних послуг для Комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку» було компенсовано вартість послуг на загальну суму більше 8 млн грн. Наразі тривають тендерні процедури на ремонтні роботи та облаштування закладу на загальну суму понад 9 млн грн.

Посадовець окреслив ситуацію на Вінниччині, зокрема, у соціальній галузі. Окрему увагу приділили підтримці і потребам вимушених переселенців, яких в області налічується понад 161 тис.

Голова делегації в Україні Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста Девід Фішер поінформував про підтримку, яку планує надавати організація протягом наступного періоду, а також запевнив у відкритості до подальшої співпраці.

Підбиваючи підсумки, Андрій Кавунець подякував партнерам за результативну розмову та ефективну співпрацю.

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.