Управління ООН з координації гуманітарних справ продовжує надавати підтримку Вінниччині.

В рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва сьогодні відбулась зустріч з представниками УГКС ООН та міжнародними гуманітарними організаціями, що працюють на Вінниччині для забезпечення потреб вимушених переселенців та соціально вразливих категорій населення.

Заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець подякував партнерам за системну співпрацю та вже надану допомогу.

Також посадовець поінформував про актуальну ситуацію в області, співпрацю регіону з різними міжнародними організаціями та запропонував обговорити пріоритетні напрями подальшого співробітництва.

«Станом на зараз в області проживає більше 161 тисячі офіційно зареєстрованих ВПО. На сьогодні лише 3428 вимушених переселенців мешкають в колективних центрах, а абсолютна більшість – в приватному секторі. Актуальним питанням залишається подальше облаштування існуючих місць для проживання вимушених переселенців та створення нових місць, передусім – для розміщення осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», - зазначив Андрій Кавунець.

У свою чергу, Керівник Офісу УКГС ООН у Вінниці Джозеф Кроулі запевнив, що партнери продовжать співпрацю з Вінниччиною за різними напрямками.

Серед головних пріоритетів обласної влади для підтримки переселенців – допомога з підготовкою до зимового періоду, тож серед потреб – засоби обігріву, пальне, теплі речі та взуття тощо.

Також зберігається потенційна загроза поновлення ракетних атак ворога на об’єкти енергетичної сфери, тому залишається потреба у генераторах різної потужності для закладів та колективних центрів області.

Під час зустрічі також порушили питання щодо сприяння забезпеченню робочими місцями і самозайнятості ВПО.

Учасники зустрічі також  ознайомились з кількома презентаціями, зокрема – звітом з діяльності гуманітарних організацій та дослідженням в рамках Інструменту моніторингу переміщення Міжнародної організації міграції.

Також запланували проведення кількох окремих зустрічей на рівні окремих кластерів та профільних департаментів для визначення конкретних заходів подальшої співпраці.

«Ми вдячні усім партнерам, які допомагають Вінниччині, та готові і надалі надавати всебічну підтримку діяльності гуманітарних організацій»,- зазначив у підсумку зустрічі Андрій Кавунець.

Разом до Перемоги!