Начальник ОВА Сергій Борзов разом із делегацією представників Програми підтримки ОБСЄ для України на чолі зі спеціальним представником Головування – Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, Послом Марцелом Пешком обговорили ключові напрямки співпраці щодо надання підтримки людям, які найбільше її потребують.

Йшлося про реалізацію на Вінниччині проєктів, який передбачають розбудову спроможностей у наданні психологічної допомоги та соціального захисту дітей.

Під час зустрічі Начальник ОВА окреслив загальну ситуацію в області. "У нас більше 156 тисяч вимушених переселенців, 43 тисячі з них – діти. Загалом на Вінниччині проживає 177 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з числа ВПО. Усі вони перебувають в сім’ях", - зазначив Сергій Борзов.

Він також додав, що хоч Вінницька область і опорна, але постійні повітряні тривоги, перебування в укриттях, зміна режиму навчання, втрата близьких, тривожність і страх неабияк знижують якість життя кожної дитини.

"Зараз відповідну допомогу родинам і дітям у громадах надають психологи та фахівці центрів соцслужб, центрів надання соціальних послуг, інших профільних закладів", - розповів керівник регіону.

За його словами, в області чисельність спеціалістів із соціальної роботи, які пройшли відповідні навчання, складає всього 49% від потреби, рекомендованої Міністерством соціальної політики України.

"Тому ці проєкти для нас є важливим. І ми будемо сприяти їх реалізації", - підкреслив Сергій Борзов.

Учасники зустрічі також обговорили й інші напрямки співпраці в рамках втілення гуманітарних і безпекових проєктів ОБСЄ.

Начальник ОВА подякував партнерам за підтримку та наголосив, що спільними зусиллями ми зможемо здолати усі виклики.