Сьогодні відбулася зустріч заступника Начальника ОВА Андрія Кавунця з представниками International Medical Corps та шведсько-британської біофармацевтично-інноваційної компанії AstraZeneca.

Також до заходу долучилися представники Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА.

Обговорили вже надану гуманітарну допомогу області та можливості подальшої співпраці ОВА й International Medical Corps за підтримки AstraZeneca.

Заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець ознайомив присутніх із актуальною ситуацією в регіоні. Зокрема, розповів про надання прихистку внутрішньо переміщеним особам в інституційних закладах та приватному секторі.

«У рамках державної централізованої евакуації ми приймали і приймаємо переселенців похилого віку та осіб, які мають інвалідність чи інші особливості. Було прийнято рішення про їх розміщення не лише в закладах соціальної сфери, а й в медичних закладах. Зараз ми продовжуємо роботу над розширенням ліжкомісць, адже потреба залишається. Соціальна й медична системи мають велике навантаження, тому активно співпрацюємо з міжнародними партнерами». – зазначив Андрій Кавунець.

Також посадовець подякував International Medical Corps за підтримку медичної галузі області.

Окремо Андрій Кавунець проінформував про пілотні стратегічні проєкти, які стосуються реабілітації та знаходяться на особистому контролі Начальника ОВА Сергія Борзова.

У свою чергу, директор AstraZeneca в Україні Євгеній Гайдуков окреслив основні напрямки діяльності компанії, такі як: кардіологія, ендокринологія, респіраторний напрям, онкологія, вакцини та орфанні захворювання. Крім цього, він розповів про гуманітарну допомогу нашій державі та Вінниччині зокрема.

«Наразі загальна допомога Україні сягає 10 млн доларів. Йдеться як про надання препаратів, так і про донації. Зокрема, у Вінницю наш транш становив 250 тис. доларів. Кошти були направлені на закупівлю необхідних медичних засобів, що допомагають повному відновленню людей. Це надихає і мотивує робити нас ще більше. Ми готові надавати необхідну підтримку та продовжувати працювати». – зауважив Євгеній Гайдуков.

Директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна означила ключові сектори розвитку медицини області та актуальні потреби. 

Також Андрій Кавунець розповів представникам компанії про особливості взаємодії ОВА з міжнародними партнерами та запевнив, що обласна адміністрація готова надати всебічне сприяння та необхідну інформацію для ефективної співпраці.

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.