Начальник ОВА Сергій Борзов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіном Гаррісом, який відвідав Вінниччину з робочим візитом.

Очільник області подякував за підтримку, які Уряд та Посольство Великої Британії надають Україні та Вінниччині зокрема у сфері енергетичної безпеки. Зараз це питання надзвичайно актуальне для нас, адже об’єкти енергетичної інфраструктури постійно зазнають обстрілів.

Загалом, Уряд Великої Британії планує залучити інвестиції на впровадження інноваційних рішень, які сприятимуть сталості української енергетики. Тож будуть можливості підтримки вітчизняних стартапів у цій сфері.

«Вінницька область з перших днів війни плідно співпрацює з Посольством Великої Британії в Україні. І для регіонального рівня це прецедент. Ми уже маємо досить багато успішних кейсів, які справді дають результат», - зазначив Сергій Борзов.

Очільник області також додав, що Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії є нашим надійним партнером і в гуманітарній сфері. Тож учасники зустрічі обговорили реалізацію низки стратегічних проєктів з гуманітарного реагування, в тому числі й надання допомоги ВПО, які проживають на Вінниччині.

Пан Мартін Гарріс запевнив, що програму гуманітарної допомоги, як і в минулому році, буде продовжено. Особлива увага – найвразливішій категорії громадян.

Також він запевнив у подальшій підтримці України й на міжнародному рівні.

«Ми знаємо, що зараз Україна на передовій бореться за демократію, і не лише за власну безпеку, а й за безпеку всієї Європи і Великої Британії в тому числі. Дуже вдячні українцям за це. Наша мета – зосередити всі зусилля для того, аби підтримати Україну та наблизити її перемогу. Ми маємо зміцнювати історичне партнерство між нашими державами у різних сферах», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс.

Українці також потребують й відновлення психологічного стану. Начальник ОВА розповів про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», що ініційована Першою леді Оленою Зеленською. Важливо, що наші партнери готові впроваджувати на Вінниччині соціальні програми для ветеранів, дітей та людей, які пережили тортури і постраждали від війни.

Зі своєї сторони Сергій Борзов запевнив, що команда обласної військової адміністрації завжди готова підтримувати й зміцнювати розвиток партнерських відносин у всіх без винятку сферах.

«Вдячні за таку підтримку у нелегкий для нашої країни час. Разом – ми сильні!» - резюмував Начальник ОВА Сергій Борзов.

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.