З метою якісного написання Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року 18 липня було проведено чергове засідання робочої групи, на якому були присутні представники структурних підрозділів облдержадміністрації - відповідальні за написання Стратегії, експерти міжнародних проектів, голови громадських рад, представники вищих навчальних закладів та громадського суспільства.

Інесса Ратушняк - заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відкрила засідання та зазначила, що в області діє Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, яка охоплює широке коло цілей та завдань у сфері забезпечення високої якості та рівня життя мешканців області, підвищення конкурентоздатності та інвестиційної привабливості регіону, розвитку аграрного сектору, підтримки територіальних громад та їх інституційного розвитку, сприяння продуктивній занятості тощо.

Окрім того, наголосила, що головною відмінністю діючої Стратегії від тієї, що розроблятиметься на період 2021-2027 роки, є застосування принципів smart-спеціалізації до стратегічного планування регіонального розвитку. Це дасть можливість перетворити взаємодію науки, бізнесу та місцевого самоврядування на абсолютно новий рівень розвитку регіону, тобто дозволить впроваджувати інновації, використовувати сучасні наукові розробки, створювати нові конкурентні види діяльності.

 В ході роботи, директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області – Наталія Гижко, презентувала матеріали щодо механізму розробки Стратегії.

Підводячи підсумки засідання, учасниками заходу визначено завдання, та заходи подальшої їх роботи у фокус-групах, особливо в частині формування SWOT-аналізу.