Виявлення нецільового або нераціонального використання бюджетних коштів, порушень чинного законодавства при здійсненні публічних закупівель, – все це знаходиться на постійному контролі робочої групи «Прозорість та підзвітність».

В рамках роботи зазначеної групи, Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України проведено комплекс заходів з протидії зловживання бюджетними коштами та державним майном, у тому числі при проведенні публічних закупівель, оприлюднених на веб-порталі  www.prozorro.gov.ua.     

Загалом, за цей час було здійснено 140 моніторингів публічних закупівель.

Виявлено низку порушень при здійсненні процедур закупівель.

Задокументовано та зареєстровано 6 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, в межах яких здійснюється дослідження питання використання бюджетних коштів у сумі понад 27 млн грн.

Надіслано відповідні листи до розпорядників щодо усунення порушень під час проведення закупівель, на підставі яких відмінено 4 закупівлі на суму 6,3 млн грн.

В умовах воєнного стану питання раціонального та ефективного використання бюджетних коштів набуло особливої актуальності.

На жаль, мають місце непоодинокі випадки закупівлі необґрунтованих під час війни товарів, робіт та послуг, в т.ч. за завищеними у кілька разів цінами, що призводить до розтрати бюджетних коштів.

З метою попередження неефективного використання бюджетних коштів на адреси замовників постійно надсилаються повідомлення щодо перегляду необхідності та доцільності закупівлі різного роду будівельних робіт, таких як влаштування тротуарів, капітальні ремонти адміністративних приміщеньта інше.

Нагадуємо, на офіційному веб-сайті ОВА створено окремий розділ «Прозорість та підзвітність», з яким можна ознайомитися  ТУТ .

Робоча група «Прозорість та Підзвітність» запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів.

В разі наявності такої інформації та задля вжиття необхідних заходів, надсилайте її на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Працюємо далі.