25 та 26 січня відбулися перші цьогорічні тренінги з роботи з відкритими даними Open Data Academy. Публічні службовці Вінниці та області отримали нові знання для впровадження інновацій у місцевому управлінні.

Open Data Academy — це ініціатива, спрямована на розвиток сфери відкритих даних на рівні місцевого самоврядування та підвищення кваліфікації державних службовців, які активно впроваджують процеси цифрової трансформації. Навчальні тренінги, які розпочалися восени 2023 року, вже відвідали 270 держслужбовців України. Днями до лав лідерів діджиталізації доєдналися спеціалісти Вінниччини.

На навчальних зустрічах учасники дізналися про:

  • правові аспекти регуляції доступу до даних
  • підходи, методи, інструменти для роботи з відкритими даними та їхньої візуалізації
  • методики проведення інформаційного аудиту та трискладового тесту
  • правила ефективної комунікації із зацікавленими сторонами

 «На сьогодні забезпечення прозорості діяльності органів влади це не просто пріоритет державної політики, це вимога сьогодення, запит нашого суспільства на справедливість та громадянський контроль. Сталий рух у цьому напрямку наближає нашу країну до вищого рівня громадянського суспільства. Ефективним інструментом відкритості та прозорості системи публічного управління перед громадянами України є відкриті дані, розвиток яких   дозволить створити міцне підґрунтя для успішних швидких реформ та трансформацій у Вінницькій області та в державі загалом», — зазначив заступник начальника Вінницької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (СDTO) Андрій Кавунець.

Наступний тренінг Open Data Academy відбудеться в Кропивницькому. Детальна інформація доступна на сайті.

Навчання проводить Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і Фонду Східна Європа.