«Як продавати і вигідно купувати – можливості для бізнесу на Prozorro. Prozorro.Продажі»? Такий захід для представників бізнесу та громад області організував Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОВА спільно з електронним майданчиком E-Tender.

Під час виступу спікери презентували особливості державних закупівель в умовах воєнного стану, інформували про запровадження авторських курсів для учасників та замовників торгів, також про особливості продажу земельних ділянок, які знаходяться під арештом, методику оцінки землі, оренду водних об’єктів.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА Ігор Цехановський подякував представникам бізнесу за підсилення економічної стійкості в умовах війни.

«Електронна система PROZORRO є одним з важливих інструментів взаємодії бізнесу, державних органів, органів місцевого самоврядування, який надає можливість у форматі відкритості, прозорості, конкуренції та ефективності не тільки закупити для потреб держави, але й інвестувати у розвиток бізнесу, суспільного блага та сприяти економічному зростанню в цілому. Задоволення суспільних потреб має значний вплив на стан виробництва, формування доданої вартості, збільшення доходів суб’єктів господарювання та надходжень і досягнення значного мультиплікаційного ефекту», – підкреслив директор профільного департаменту.

Також присутніх поінформували про можливості всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», яка дозволяє підсилити економіку в умовах війни на засадах комунікації, взаємодії, координації державних органів, вітчизняного бізнесу, включаючи релоковані підприємства, бізнесові асоціації та іноземних інвесторів.

Під час семінару значну увагу приділили міжнародній співпраці на рівні іноземних підприємців та бізнесу області.  Про зацікавленість сторін зокрема свідчить відкриття представництва Лодзинського воєводства Республіки Польща у Вінницькій області та проведення економічного форуму.

Підбиваючи підсумки, учасники висловили готовність до подальшої комунікації та взаємодії.