За сприяння Вінницької обласної прокуратури реально виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом обласної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації до Студенянської сільської ради Тульчинського району про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради щодо оформлення комунальної власності на земельну ділянку з числа земель оборони та скасування державної реєстрацій права на неї. 

Йдеться про ділянку площею 217,5 га вартістю 3,4 млрд грн, на яку Студенянська сільська рада у 2021 році, всупереч закону, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєструвала право комунальної власності.

Встановлено, що частина цієї ділянки площею 6,76 га розташована в межах прикордонної смуги та належить до земель оборони. 

Наразі державну реєстрацію права комунальної власності на землю скасовано та Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідну для облаштування державного кордону ділянку у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.