За сприяння Могилів-Подільської окружної прокуратури реально виконано два рішення Господарського суду Вінницької області, ухвалені за позовами прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації, про визнання незаконними та скасування рішень органів місцевого самоврядування щодо оформлення комунальної власності на земельні ділянки з числа земель оборони та скасування державної реєстрацій права на них.

Йдеться про 3 ділянки загальною площею 89 га вартістю 200 млн грн, на які Могилів-Подільська та Ямпільська міські ради у 2021 році, всупереч закону, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстрували право комунальної власності. Встановлено, що ці ділянки частково розташовані в межах прикордонної смуги та належать до земель оборони.

Наразі державну реєстрацію права комунальної власності на землю скасовано та Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідні для облаштування державного кордону ділянки у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

#прозорість_та_підзвітність