Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру директорці одного із Вінницьких комунальних закладів. Їй інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену у великих розмірах, вчинену в умовах воєнного стану та  внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства директорка обласного комунального закладу, зловживаючи своїм службовим становищем, організувала схему розтрати грошових коштів місцевого бюджету. Керівниця фіктивно працевлаштувала найману людину, якій був необхідний трудовий стаж. При цьому, жінка на робочому місці не з’являлась взагалі та, відповідно, посадові обов’язки не виконувала.

Унаслідок таких дій з 2019 по 2022 рік підозрювана розтратила понад      470 тис.  грн бюджетних коштів, в тому числі здійснила службове підроблення документів.

Слідчі дії тривають. Наразі прокурори звернулися до суду з клопотаннями щодо обрання  підозрюваній запобіжного заходу та про відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і не встановлено обвинувальним вироком суду.