"Місто абсолютно усім забезпечено: продукти харчування, намети для обігріву. Ми повністю забезпечимо і в подальшому таку підтримку. Я дав відповідні доручення, щоби ми на постійній основі забезпечили людей питною, технічною водою, що є дуже важливим", - заявив Прем’єр-міністр.
Глава Уряду зазначив, що сьогодні відвідав Авдіївку, де провів засідання оперативного штабу з врегулювання надзвичайних ситуацій. Було відпрацьовано усі сценарії розвитку подій.
"Я провів засідання штабу, який був сформований учора увечері. Фактично, усі служби знають, що потрібно робити. Найголовніше сьогодні - потурбуватися про людей, як про дітей, так і про людей похилого віку, що знаходяться в Авдіївці", - наголосив він.
Прем’єр-міністр доручив відповідним службам відвідати самотніх людей та багатодітні сім'ї для забезпечення необхідним, зокрема продуктами харчування, у разі потреби.
Сьогодні зранку Військово-цивільна адміністрація м. Авдіївка прийняла рішення щодо припинення навчального процесу у місті, зазначив Глава Уряду. У зв'язку з цим Прем’єр-міністр доручив сформувати осередок навчання для дітей, де на базі однієї школи було б можливо забезпечити їх перебування та заняття протягом світлового дня.
Одночасно, Прем’єр-міністр зазначив, що у разі необхідності Уряд готовий забезпечити дофінансування Авдіївки.
«Сьогодні коштів на рахунках Донецької обласної військово-цивільної адміністрації та міста Авдіївки є достатньо. Жодних затримок будь-якого фінансування немає: "Казначейство працює як годинник", - наголосив Глава Уряду..
Прем’єр-міністр зауважив, що ситуація в Авдіївці залишається складною. Інтенсивні обстріли продовжуються.
За його словами, у місті підтримуються "ледве-ледве теплі батареї" у помешканнях для забезпечення функціонування самої системи.
За рішенням штабу з врегулювання надзвичайних ситуацій розгорнуто намети для обігріву у місті.
Глава Уряду наголосив, що зараз треба домагатися припинення вогню та встановлення режиму тиші, що дасть можливість нормалізувати ситуацію, наголосив Прем’єр-міністр.
"Режим тиші, який має запанувати, дасть можливість усім технічним службам відновити енергопостачання міста, повноцінне тепло-, водопостачання", - зазначив він.
"Ми готові виїхати і все полагодити, але обстріли не дають можливості це робити. Тому зараз дуже важливо домогтися припинення обстрілів. Як тільки це відбудеться, буде режим тиші, одразу зайдуть бригади і почнуть відновлення постачання енергетики", - наголосив Володимир Гройсман.
Окремо Прем’єр-міністр подякував за мужність військовим, які захищають і боронять незалежність України.
"Те, що відбувається сьогодні, це злочин проти людства, проти людей, які живуть у своєму місті, своїх домівках, їх просто обстрілюють, тому що ворог вирішив, що він має спробувати на міць нашу прекрасну державу", - підкреслив Володимир Гройсман.
"Я відвідав Авдіївку перш за все, щоб відчути ті проблеми, які на собі переживають люди, - зазначив Прем’єр-міністр. - Усі служби сьогодні готові до виконання тих завдань, які будуть поставлені відповідно до ситуації. Найголовніше, щоб не страждали люди. Моя поїздка - це висловлення солідарності по відношенню до тих людей, які потерпають від російської агресії".
Володимир Гройсман зауважив, що пройшовся вулицями міста. Мешканці міста продовжують працювати, незважаючи на обстріли.
"У людей дуже важкий стан. Але, за великим рахунком, я бачив повний оптимізм, - зазначив він. - Люди абсолютно мужні і вірять у те, що буде мир, і відновлена територіальна цілісність нашої держави".