Під час робочого візиту в Прагу (Чеська Республіка) для участі в саміті Європейської політичної спільноти Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів низку зустрічей з очільниками урядів іноземних країн. Ключовими темами для обговорення були оборонна і фінансова допомога, енергетична безпека, підтримка вступу України в НАТО та подальшої євроінтеграції.

Перед відкриттям саміту Главу Уряду України зустрів Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. Денис Шмигаль подякував за організацію заходу, а також висловив велику подяку чеському народові за збір коштів на придбання танка для української армії.

Також Прем’єр-міністр України зустрівся з Прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом, з яким обговорив гуманітарну та військову підтримку, експорт українського зерна та посилення санкцій проти російського агресора. Денис Шмигаль подякував Словенії за приєднання до справи «Україна проти російської федерації» в Європейському суді з прав людини.

З Прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом очільник українського Уряду порушив питання «зернової ініціативи», ситуації на Запорізькій АЕС, плану відновлення України, а також включення Одеси до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Денис Шмигаль зауважив, що Греція може поділитися своїм досвідом у проходженні цієї процедури.

На зустрічі з Прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін Глава українського Уряду торкнувся питань фінансової та військової підтримки України, розмінування українських територій та демілітаризації ЗАЕС.

Також Денис Шмигаль обговорив питання енергетичної безпеки з Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас та розмінування й підготовку до опалювального сезону з Прем’єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем. Прем’єр-міністр України подякував Естонії та Латвії за підтримку заявки нашої держави на вступ у НАТО.

Крім того, Денис Шмигаль зустрівся з Прем’єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном. Сторони обговорили фінансову підтримку, розмінування та створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення вищого керівництва росії до відповідальності за воєнні злочини.