Сьогодні, 14 жовтня, коли наша країна відзначає День захисників і захисниць України, керівники області привітали усіх, хто боронить  нашу землю від рашистів та вручили нагороди з нагоди свята.

За заслуги перед українським народом, Грамотою Верховної Ради України нагороджені двоє вінничан: Артюх Володимир Миколайович – начальник Подільської філії державного підприємства «Український державний центр радіочастот», член Ради оборони Вінницької області і Драченко Віктор Анатолійович – розвідник відділення спеціального призначення Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку.

Високі нагороди разом з теплими словами вітань передала нагородженим народний  депутат України Ірина Борзова.

«Я вас вітаю зі святом. Нехай цей день буде добрий і спокійний дня нас усіх.  В першу чергу, я хочу подякувати захисникам і захисницям за те, що Ви охороняєте нашу країну, захищаєте кожного з нас! Ви саме зараз є прикладом для українських дітей. Кожна дитина, кожен хлопчик зараз говорить про те, що він у майбутньому хоче стати захисником України і працювати в ЗСУ. Але дай Бог, щоб наші діти були захисниками в ЗСУ, тільки в мирній Україні!.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов побажав захисникам і захисницям Вінниччини  миру і Перемоги: «Ви всі вже герої,- зазначив керівник ОВА,- Нам ростити своїх дітей вже у новій Україні. Вірте в Перемогу, вірте в ЗСУ! Слава  Силам оборони»!

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, долучившись до вітань, підкреслив: «Якщо раніше ми  тільки уявляли якими були козаки -  захисники нашої країни, то сьогодні ми це бачимо і переживаємо. Ваша мужність та патріотизм на передовій дозволяє тут, на наших територіях, вести мирне життя. Дякую кожному хто боронить нашу країну! Бажаю всім якнайшвидшої Перемоги!

Відповідно до наказу Начальника обласної військової адміністрації  від 4 жовтня 2022 року № 2024 «Про відзначення на Вінниччині Дня захисників і захисниць України» за особисту мужність та героїзм, виявлені під час бойових дій за незалежність та територіальну цілісність України у  широкомасштабній збройній агресії російської федерації проти України, Почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради нагороджено ряд  військовослужбовців.

Почесні грамоти  вручили Сергій Борзов та Вячеслав Соколовий.

У рамках заходу також  відбулось спецпогашення нової марки від «Укрпошти» - «Слава Збройним Силам України», присвяченої Дню захисників і захисниць України та Дню українського козацтва.

У церемонії погашення марки традиційно взяли участь: Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та директор Вінницької дирекції АТ «Укрпошта»  Володимир Шаловінський.

Ми горді з того, що Збройні сили України успадкували найкращі традиції захисників минулого. Українська армія береже бойові традиції предків та імена героїв, від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і воїнів УПА.

Дякуємо ЗСУ за наш спокій, за наші життя, за змогу жити на рідній землі!

Дякуємо всім, хто щодня, ризикуючи життям, наближає нас до Перемоги! Хай Бог береже вас! Ми все здолаємо і переможемо!

Слава Україні!