Розумне електроспоживання  не залишить російським терористам жодної можливості створити непереборні енергетичні складнощі для українців.

«Після повторних ударів по об’єктам енергоінфраструктури є серйозні руйнування. Прошу вінничан поставитись із розумінням. Це вимушені тимчасові обмеження», - зазначає Начальник ОВА Сергій Борзов.

За словами очільника області, економія потрібна, щоб могли працювали лікарні, соціальні заклади.

Просимо жителів Вінницької області мінімізувати використання у години «пік» енергозатратних приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня.

Більш ощадливе використання освітлення у вечірні години  також полегшить навантаження на енергосистему. По всій країні вже відбуваються відновлювальні роботи. Вони мають закінчитись максимально швидко.

Що може зробити кожен із нас?

  • В період пікових навантажень на енергосистему з 7 до  9 ранку  та  з 17 до 22 години  вечора маємо споживати електрику усвідомлено –  вмикаючи тільки те, що дійсно необхідно саме у цей час. Пральні машини, праски, пилососи, елетрообігрівачі, теплі підлоги, електроопалення, посудомийки та інші електроприбори, що споживають багато енергії, у час пікового споживання варто НЕ вмикати. Це важлива культура електроспоживання воєнного часу!
  • Звичайно, держава робить усе, щоб відновити наші повні можливості виробляти і постачати електрику зараз – після масованого російського удару. Рятувальники і енергетики працюють по всій країні – там, де влучили російські ракети, щоб якнайшвидше відновити доступ споживачів міст і сіл. Але поки йде відновлення повної потужності – потрібен розумний підхід кожної людини до свого власного споживання.
  • Маємо усвідомлювати, що для російських терористів українська енергетика й надалі може бути мішенню. Тому культуру споживання електрики у воєнний час потрібно зберігати й надалі. Якщо ми звикнемо до розумного електроспоживання і будемо переносити на інші години доби свої побутові енергетичні потреби – прання, прасування, пилососи, використання електроінструментів для ремонту, електричний обігрів, – то у російських терористів не буде жодної можливості створити будь-які непереборні енергетичні складнощі для українців. Період з 17 до 22 години кожної доби – це період, щоб кожен міг у своєму домі допомогти всій країні із енергозабезпеченням