Сьогодні, 20 жовтня, першокурсники Харківського національного університету внутрішніх справ прийняли Присягу працівника поліції.

Наразі відбуваються вирішальні події у найважчий для нашої держави час. Тисячі мужніх Героїв віддають своє життя у жорстокій війні з російським агресором.

Перед початком заходу присутні вшанували пам'ять полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, звертаючись до курсантів, зазначила: «Щиро вітаю вас з урочистим складанням присяги на вірність Українському народові. Бажаю впевненого майбутнього у вільній та незалежній Україні».

Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив: «Сьогоднішні курсанти народилися в новій Україні, яка почала змінюватися ще з 2004 року, від початку Помаранчевої революції. Це був новий етап в історії країни, яка заявила про себе на весь світ. Потім був Євромайдан. І війна… Війна - це реальні бойові дії. Харків це знає. Це біль. Але є сила і є мужність. І у нас є ви - майбутнє України! Сьогодні усі ми народжуємося заново як нація. Є честь, віра і відвага. Ми горді бути Українцями. Вам, курсантам, є на кого рівнятись. Сьогодні станете працівниками поліції. Нехай вам довіряють люди, поважають».

Привітали курсантів з новим етапом у житті та вручили жетони поліцейського народний депутат України Ірина Борзова та начальник Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов.

На урочистій присязі  першокурсників були присутні   Вінницький міський голова Сергій Моргунов, начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко, керівники прокуратури та служби безпеки України у Вінницькій області.

На жаль, сьогодні урочистості перервав сигнал повітряної тривоги, але після її завершення на вірність Українському народові присягнули усі курсанти.

У викладачів сьогодні також особлива місія - виховати ще одне покоління справжньої еліти правоохоронців на основі сучасних досягнень науки, залучаючи найкращий світовий досвід.

Валерій Сокуренко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, привітав курсантів, побажавши їм успіхів та витримки у нелегкій службі.

«Знання! Закон! Честь!» – таке гасло університету понесуть далі юні курсанти, які пов’язали свою долю із захистом своєї країни та її людей.