Як повідомили в АТ «Вінницяобленерго», упродовж поточної доби енергетикам Вінниччини доводиться в екстреному порядку застосовувати аварійні відключення електроенергії у низці районів області та в обласному центрі.  

За словами технічного директора АТ «Вінницяобленерго» Віктора Степанця, такі обмеження споживачів електроенергією відбуваються відповідно до вказівки регіонального диспетчерського центру НЕК «УКРЕНЕРГО».

«Застосовувати дані обмеження нам доводиться екстрено, буквально протягом 10-15-ти хвилин. Тому, на жаль, наших споживачів про відключення електроенергії не було можливим оперативно попередити. Просимо вибачення за певні незручності та поставитися до цього з розумінням, адже в країні війна, ситуація складна і, водночас, повністю контрольована. Дані відключення дозволяють знизити навантаження на електромережі, яке виникає раптово, і дають можливість збалансувати роботу енергосистеми. Наголошую, це не віялові відключення, а аварійні», - роз’яснив ситуацію директор технічний АТ «Вінницяобленерго».

Також нагадуємо про необхідність зниження споживання електроенергії в години пік. Свідоме ощадливе споживання електроенергії є вкрай важливим, особливо у періоди ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00). Це значно зменшує ризик перевантаження в мережах і застосування обмежень споживачів.

Посилання на джерело: https://bit.ly/3gFFDZQ