Сьогодні під головуванням Першого Віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко відбулась онлайн-нарада з керівниками обласних військових адміністрацій щодо організації суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану.

У засіданні взяв участь Начальник ОВА Сергій Борзов, а також керівники профільних служб та структурних підрозділів ОВА.

На сьогодні третина українців втратила роботу через війну. Когось скоротили, хтось отримує меншу зарплату.

"Однак, попри вимушену зміну місця і навіть країни проживання дехто надалі працює в українському бізнесі", - зазначає очільник області.

До кінця року в Україні очікують високий рівень безробіття - до 30%.

Як державі працевлаштувати людей?

Вирішення проблеми з безробіттям є одним із викликів для Уряду.

Наслідки вторгнення рф відчуватимуться упродовж кількох поколінь: сім'ї розділені, порушений розвиток людського потенціалу і, відповідно, розвиток економіки.

"Збереження нормального функціонування економіки - це завдання не менш важливе, ніж отримання перемоги", - зауважила міністр.

У період воєнного стану змінилися вимоги до визначення підходящої роботи. Так, для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, підходящою вважається робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, у тому числі безпосередньо на робочому місці.

Детальніше – на сайті Державної служби зайнятості: https://bit.ly/3TxyCc9