Попри війну, яка триває вже 252 доби, сьогодні, 2 листопада, за участі  Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова та начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, в с. Ільківка Агрономічної ТГ Вінницького району відкрили поліцейську станцію сектору поліцейської діяльності. Це вже 73-тя така станція, що запрацювала на Вінниччині в межах проекту «Поліцейський офіцер громади». Територія, яку вона обслуговуватиме, охоплює 6 населених пунктів громади із  населенням понад 9 тисяч чол.

«Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати», - таке основне гасло поліцейського офіцера громади. Сьогодні до своїх службових обов’язків по охороні правопорядку в Агрономічній територіальній громаді приступили два офіцери громади - капітани поліції Гончар Андрій та Дзиганський Дмитро, які пройшли навчання за новітньою американською системою, набувши вміння надавати не лише правоохоронні послуги, але й послуги соціального спрямування.Національною поліцією України, для успішного несення служби,офіцерам громади надано службовий автомобіль, а  до кінця року планується придбати ще один.

Сергій  Борзов, звертаючись до жителів ТГ, акцентував увагу на новітніх безпекових підходах, за якими працюватимуть офіцери громади, адже  їх обов’язки  ідентичні з обов’язками американських шерифів: «Це справдінова політика взаємодії громади і поліції,- зазначив очільник ОВА.-Поліцейський офіцер завжди буде поряд з вами.Його найважливіше завдання – не розкривати злочини, а здійснювати їх профілактику, працювати превентивно на упередження злочинності».

Очільник ОВА підкреслив,що Вінниччина сьогодні - серед лідерів по втіленню проекту «Я – ТУТ. Поліцейський офіцер громади». Цей  проект є частиною міжнародної практики під назвою «community policing». Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великій Британії, Франції та інших країнах.

Національна поліція Вінницької області розвивається, створюючи гарні умови для роботи  своїх працівників: «Таким чином – на 9,5 тисяч мешканців Агрономічної ТГ будуть працювати 2 поліцейських офіцери, займатися безпекою і комфортом жителів громади. Отже поліція, представники влади, стануть ще ближчими до людей,- підкреслив Іван Іщенко. - На службовому автомобілі офіцери об’їжджатимутьусі населені пункти громади і працюватимуть тільки для вас, не будучи задіяним на будь-яких інших ділянках».

Учасники заходу оглянули службові приміщення поліцейської станції, зауваживши зручні та комфортні умови для роботи поліцейських офіцерів.

Начальник ОВА подякував за роботу голові Агрономічної ТГ Сергію Сітарському та представникам соціально-відповідального бізнесу, які ставляться до громади з повагою і завжди готові допомогти.Зокрема, було відзначено мешканця села Агрономічне Юрія Станіславовича Квасневського,

начальника відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Агрономічної сільської ради Ярослава Сергійовича Гачківського та інших жителів громади, які долучились до облаштування приміщення станції.

Держава  дбає про безпеку своїх громадян. Поліція – з народом!

Ми переможемо!