Дві поліцейські станції сектору поліцейської діяльності: 78  -  в с. Яришів (Могилів-Подільського району) та 79 - в с. Гавришівка  (Вінницької ТГ) відкрили сьогодні на Вінниччині. Таким чином, попри війну, яка триває вже  258 діб, 62 із 63 громад Вінницької області охоплено проєктом «Поліцейський офіцер громади».

Поліцейська станція Вінницької територіальної громади в с. Гавришівка - 79 станція, що запрацювала у межах проєкту. Сьогодні відбулось офіційне відкриття, за участі Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, Голови обласної Ради Вячеслава Соколового, Вінницького міського голови Сергія Моргунова та начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка.

Поліцейську станцію обслуговуватиме  1 офіцер  - капітан поліції Олександр Бойко, який нестиме відповідальність за безпеку більш як 5 тисяч осіб. Офіцер громади має досвід роботи в поліції понад 10 років, працював і дільничним, і слідчим, але роботу в проекті «Поліцейський офіцер громади» вважає для себе цікавою і престижною. «У Харкові я проходив навчання 2,5 місяці за спеціальною дуже інтенсивною і цікавою програмою, а тепер сам  викладаю тактичну підготовку майбутнім офіцерам громади, адже  навчальний заклад тимчасово переїхав у Вінницю»,- коментує поліцейський.

Цікаво, що дружина Олександра Бойка - Вікторія, також поліцейський офіцер громади (її станція розміщена у Вінницьких Хуторах). Зараз Вікторія у декреті, доглядає 4-х місячну донечку Маргариту. 

Отже, Вінницьку ТГ, досить велику за кількістю населення, наразі обслуговує 3 офіцери громади, усі вони добре підготовлені та забезпечені службовим транспортом.  

«Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати», - таке основне гасло поліцейського офіцера громади.

«Важливо, що поліцейський офіцер громади цілодобово перебуває на місці, тож люди можуть завжди звертатися до нього зі своїми питаннями та не їхати до райвідділу. 79 поліцейська станція в Гавришівці, як і всі інші,  забезпечена транспортом, усім необхідним обладнанням та комфортними умовами для роботи. Дуже приємно, що на сьогодні Вінниччина посідає перше місце за кількістю відкритих поліцейських станцій у громадах», - зауважив Сергій Борзов.

«Тільки поліцейському офіцеру громади за посадою  дозволено отримати спецзброю, - зауважив Іван Іщенко, передаючи Олександрові Бойку помпову рушницю Hatsan. - Особливо це передбачено для тих, хто проживає у віддалених селах і наодинці несе службу. Тільки уявіть, коли поліцейський виходить на варту з цією рушницею – всі злочинці перш задумаються, ніж скоять щось протизаконне. Натомість, бажаємо, щоб нікому не довелось користуватись нею, але зауважимо, що для профілактики та особистої впевненості – при собі носити необхідно. У сучасному розумінні, помпова рушниця символізує козацьку булаву, яка з давніх-давен засвідчує про дотримання правопорядку».

Оглядаючи приміщення поліцейської станції, керівники області та міста жваво цікавились умовами, створеними для роботи поліцейського офіцера, а також контингентом осіб, які постійно перебувають під його наглядом, умовами для проведення заходів масового характеру, наявністю релігійних протиріч у громаді тощо. 

78-у станцію, відкриту  в с. Яришів,  буде обслуговувати  один офіцер громади  - капітан поліції Сергій Опаряк. Під його професійним наглядом відтепер 13 населених пунктів, в яких проживає понад 6 тисяч населення громади. Національною поліцією України   офіцерові громади надано службовий автомобіль.

Традиційно під час відкриття відзначили тих, хто долучився до будівництва та облаштування поліцейських станцій. У Яришеві подяку отримали:

Голова Яришівськаї ТГ Олександр Кухарчук, директор ТОВ ІБК «Граніт» директор ФГ «Придністровське» Олег  Макушинський  та директор ФГ «Мехтранссервіс»  Михайло Колесник.

У Гавришівці подяками відзначили: директора ПП «Б. В. В.-БУД» Бобрука Віталія, заступника директора Олександра Теслю, майстра виробництва Олександра Чумаченка. 

Ми переможемо! Але навіть у воєнний час наші мирні громадяни почуватимуться у безпеці!