10 листопада у приміщенні обласної військової адміністрації відбулось засідання Комісії з питань узгодження заборгованості.

19 серпня 2022 року набрав чинності Закон України від 29 липня 2022 року № 2479-ІХ «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування».

Як зазначив заступник Начальника обласної військової адміністрації Олександр Піщик, відповідним Законом встановлюється мораторій на підвищення тарифів на теплопостачання для всіх категорій споживачів, а також визначаються певні фінансові гарантії для підприємств теплопостачання, зокрема, шляхом компенсації їм заборгованості з різниці в тарифах з державного бюджету України.

Для узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах на розгляд профільної Комісії були подані документи чотирма підприємствами області.

«Акцентую вашу увагу, що відповідно до Методики та Типового положення відповідальність за достовірність даних, використаних під час здійснення розрахунку обсягів заборгованості з різниці в тарифах, несе керівник суб’єкта господарювання», - підкреслив Олександр Піщик, звертаючись до присутніх.

За підсумками засідання, члени Комісії узгодили питання щодо обсягів заборгованості з різниці в тарифах по підприємствах регіону.