14 листопада Начальника ОВА Сергій Борзов зустрівся із шотландським волонтером Ієном Александром Гордоном.

Також на заході були присутні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та заступник Начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій Кавунець.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Ієн Александр Гордон неодноразово відправляв гуманітарні вантажі та медичне обладнання до лікарень Вінниччини у рамках співпраці з ГО «Шотландія – Україна».

Нещодавно волонтер втілив у життя ініціативу «Шотландський бебі-бокс з любов’ю для України». Така допомога стала вагомою для батьків новонароджених. 

«Ваш жест доброти є проявом розуміння та співпереживання, а також солідарності з українським народом, який бореться за свою Батьківщину, свободу та незалежність. Ми вдячні та високо цінуємо вашу підтримку. Разом ми можемо зробити більше, ніж окремо», - наголосив Сергій Борзов.  

Також очільник ОВА подякував громадській організації «Scotland-Ukraine» та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

У свою чергу, своїми враженнями поділився Ієн Александр Гордон: «Щиро дякую за такий теплий прийом. Це уже мій третій приїзд в Україну і я дуже радію, що маю змогу допомогти українцям в такий складний для неї час. Наступного разу разом з «Scotland-Ukraine»  ми привеземо повністю обладнану машину швидкої допомоги. Вона буде надана на фронтові лінії. Пам’ятайте, вся Шотландія за Україну, ми завжди будемо вас підтримувати».

За активну позицію та небайдужість у підтримці українського народу, за допомогу жителям області, пану Гордону вручили Подяку ОВА та подарували національний символ України  – вишиванку. 

Наприкінці зустрічі, Сергій Борзов підписав прапор України "Thanks for Scotland’s people" (Дякуємо народу Шотландії), який відправиться до Шотландії.