Днями у Стрижавській ТГ відкрили 80-ту, останню на Вінниччині поліцейську станцію, збудовану і оснащену в рамках програми «Поліцейський офіцер громади». Наша область - перша в Україні, де працюють поліцейські станції у всіх без винятку громадах.

Тож на знакову для Вінниччини подію у село Дорожне Стрижавської територіальної громади завітали Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін,  Голова Національної поліції України Ігор Клименко, Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, Начальник ГУНП  у Вінницькій області Іван Іщенко.

Євгеній Єнін у вітальному слові підкреслив, що Вінниччина – перша область в Україні, де 100% території охоплено інститутом поліцейських офіцерів громад.

«Це саме той інститут, якого потребують наші громадяни, - зазначив Перший заступник Міністра внутрішніх справ України, - Хочу подякувати кожному із вас за високий професіоналізм, відповідальність і той високий рівень довіри, який ви заслужено здобули серед містян Вінниччини. Попри війну, ми знаходимо кошти на відкриття поліцейських станцій, придбання автомобілів – особливо для тих регіонів, які розвивають мережу поліцейських офіцерів громади».

Голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив, що сьогодні 27 000 поліцейських несуть службу в областях, які безпосередньо знаходяться у зоні бойових дій. Більш того, велика кількість поліцейських проходить службу на Сході та на Півдні нашої держави. У момент звільнення окупованих територій разом з військовими заходять саме вони, адже їх чекають місцеві жителі. Окрім цього, поліцейські обороняють тил, який проходять велика кількість ВПО, військових, продовольчих та гуманітарних вантажів.

«Без тилу – немає надійного фронту, - зауважив Ігор Клименко. - У Вінницькій області відкрито найбільшу кількість нових станцій в Україні та підготовлено 123 поліцейських офіцерів громади. Вони будуть перекривати 830 населених пунктів. Це посилить лозунг поліцейської громади: «Я – тут». Головна мета – вінничани не мають довго чекати поліцію. Шериф має бути поруч».

Наприкінці, Ігор Клименко привітав новопризначених поліцейських і наголосив, що вони повинні з гідністю та честю носити власне звання, а також робити усе для того, щоб українці почували себе в безпеці.

Дякуючи  керівництву Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України за велику увагу до безпекового сектору регіонів, Сергій Борзов зазначив: «Щиро радію, що Вінниччина першою охопила мережею поліцейських офіцерів усі громади. Ми відвідали найвіддаленіші куточки Вінницької області, де поліцейські завжди з людьми, доступні 24/7 і є тими, до яких найвища довіра у місцевого населення».

Начальник ОВА також висловив вдячність за надані службові автомобілі, які були придбані за державні кошти та кошти місцевих бюджетів. Це дасть можливість поліцейським офіцерам ще краще виконувати свою роботу.

В свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий додав: «Поліцейський офіцер громади» – це вкрай важливий та успішний проект, а його впровадження на місцях через взаємодію Нацполіції та органів місцевого самоврядування має гарні результати. «Скарг від людей немає, а це свідчить про те, що усі питання на місцях вирішуються оперативно та ефективно».

Проект «Поліцейський офіцер громади» – це, безумовно, передовий крок у реформі Національної поліції України. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремими офіцерами, які не тільки працюватимуть на території цієї громади, але й і житимуть там. «Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати» - під таким гаслом служать громадам поліцейські офіцери. На поліцейській станції в селі Дорожне працюватимуть двоє офіцерів: старший  лейтенант поліції Петро Марчук та старший  лейтенант Віталій Коливайло. Поліцейські пройшли усі етапи відбору та отримали сертифікати про успішне завершення навчання.

Місцеві «шерифи» постійно перебуватимуть на зв’язку з громадянами та разом з органами місцевого самоврядування працюватимуть над створенням комфортного правового середовища для її мешканців. Відтепер вони відповідатимуть за безпеку понад 9 тисяч громадян у 11 населених пунктах.

Відкриваючи заключну поліцейську станцію в межах проекту на Вінниччині, Начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко з гордістю підкреслив: «Відтепер у кожній з 63 громад області працюють поліцейські офіцери громади, загалом – 119 осіб».

Керівники області разом із почесними гостями провели огляд станції та проінспектували умови роботи поліцейських офіцерів громади, які вже сьогодні приступили до виконання своїх обов’язків: оберігати і захищати!

Зауважимо, що під час заходу керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України вручили ключі від 18 службових автівок поліцейським офіцерам громади, аби кожен з них був мобільним і вчасно реагував на виклики.