Як зазначив Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, після ракетного обстрілу Вінниці 14 липня пріоритетом стало відновлення постраждалих житлових будинків.

«Внаслідок атаки на місто були пошкоджені 49 багатоповерхівок та 29 приватних будинків. Потрібно було забезпечити виконання відновлювальних робіт до початку опалювального сезону. Завдяки співпраці різних служб, бізнесу та міжнародних організацій вдалося закрити 98% проблемних питань», - зауважив Сергій Борзов.

За його словами, окрім того, влада залучила позабюджетні кошти для допомоги постраждалим. Родинам загиблих після теракту 14 липня було виплачено по 50 тис. грн, важкопораненим – 25 тис. грн. Невідкладну фінансову допомогу в розмірі 3 мільйонів гривень надало ПрАТ МХП та Фонд «МХП-Громаді», також 500 тисяч грн надійшло від приватного акціонерного товариства «Вінницький олійножировий комбінат».

Також 18 липня відбулась офіційна зустріч керівництва ОВА з представниками Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА). Найголовнішим питанням було лікування поранених, особливо тих, хто отримав складні опікові травми. Вдалося домовитись домовились про транспортування пацієнтів для подальшого лікування за межами області із залученням Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я.