Українська економіка, попри війну та всі виклики, має високу інвестиційну привабливість, враховуючи зацікавленість приватного сектору. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на бізнес-конференції «Rebuild Ukraine», що відбулася за участі Віце-прем’єр-міністра, Міністра фінансів Канади Христі Фріланд.

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна щодня зазнає обстрілів з боку росії по цивільній та критичній інфраструктурі. Він наголосив на важливості підтримки з боку канадських компаній в забезпеченні першочергових потреб України задля проходження зимового періоду. Зокрема, потреб соціальної інфраструктури, лікарень, комунальних служб.

«Зрозуміло, що процес відбудови нашої країни потрібно починати прямо зараз. Це наш шанс зберегти життя та здоров’я українців і підтримати стійкість нашої економіки вже сьогодні», — наголосив очільник українського Уряду.

Як відзначив Прем’єр-міністр України, кожна відбудова розпочинається з інвестицій. Тож для України пріоритетними є такі напрями: сектор безпеки та ВПК, аграрний сектор, енергетика, IT-сектор, нова інфраструктура та проекти відновлення.

«І найголовніше. Україна на шляху до того, щоб у майбутньому стати частиною ЄС. Найбільше у майбутньому виграють ті, хто першими інвестує в нашу країну. Страхування військових ризиків викликає найбільший інтерес у потенційних інвесторів. Україна над цим працює. Зокрема, Світовий банк готовий підтримувати інвестиції в українську економіку», — зауважив Денис Шмигаль.

За його словами, Україна також веде переговори щодо страхування військових ризиків з Міжнародною фінансовою корпорацією та MIGA.

Крім того, Денис Шмигаль подякував Уряду Канади за випуск суверенних облігацій для України в розмірі 500 млн канадських доларів, які дозволяють кожному долучитися до зміцнення та відбудови нашої країни.