28 листопада в обласній військовій адміністрації відбулась робоча нарада заступника Начальника ОВА Андрія Кавунця з представниками кластеру Ukraine Shelter/NFI.

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації Світлана Ярмоленко та начальник Управління розвитку територій та інфраструктури ОВА Марія Зонова.

Розпочинаючи засідання, Андрій Кавунець подякував присутнім за співпрацю та допомогу, яку міжнародні організації надають області та вимушеним переселенцям.

Посадовець підкреслив, що фокус потреб регіону змінився, враховуючи масовані ракетні атаки.

Однією з особливостей Вінницької області є те, що розміщення вимушених переселенців проводиться переважно у приватних домогосподарствах, а не колективних центрах.

Втім, під час осінньо-зимового періоду спостерігається тенденція переміщення ВПО до таких центрів.

Саме тому один із пріоритетів сьогодення - проведення ремонтних робіт в існуючих колективних центрах та потенційних колективних центрах, які визначені у громадах області.

Крім того, важливим є подальше забезпечення пунктів незламності, яких на даний момент в області 225, генераторами, обігрівачами, пледами та продуктовими наборами тощо.

Під час наради представники міжнародних організацій, які входять до кластеру Ukraine Shelter/NFI, поінформували про свою діяльність.

Також вони поділилися планами стосовно надання допомоги колективним центрам наборами непродовольчих товарів. Крім того, представники кластеру висловили готовність до подальшого проведення ремонтних робіт у потенційних колективних центрах та допомоги з облаштуванням пунктів незламності відповідно до заявленої потреби з боку територіальних громад та профільних структурних підрозділів ОВА.