Область отримала черговий гуманітарний вантаж з Німеччини, який організували і доставили позаштатні радники Начальника ОВА Сергія Борзова  -  меценати Павло Михайлов та Віталій Костюк.

Цього разу для потреб Вінниччини вони передали більше трьох вагонів медикаментів на загальну суму понад 1 млн євро, а також продовольчі товари, засоби гігієни вартістю близько 100 тисяч євро.

Гуманітарну допомогу меценати купували за власні кошти, а також  збирали спільно зі своєю командою в Україні та Німеччині.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, оглянув вантаж переданої допомоги його заступник Андрій Кавунець.

"Це найбільший гуманітарний вантаж, який Вінниччина отримала від початку активної фази бойових дій. Найцінніше, що надійшло у цьому вантажі -  це медикаменти і обладнання, зокрема, сучасний апарат для гемодіалізу",- зазначив Андрій Кавунець.

За словами посадовця, важливо, що ця гуманітарна допомога формувалася за потребами, які були  визначені  обласною військовою адміністрацією спільно з профільними департаментами ОВА.

Щодо розподілу  отриманої допомоги, то Андрій Кавунець повідомив, що продукти будуть в першу чергу надаватись для ВПО, яких наразі в області понад 180 тис. осіб, а також  формуватимуться у  продовольчі набори для родин військових по всій території області.

Окрім того, Вінниччина отримала дороговартісні антибіотики, противірусні, знеболюючі, кровоспинні засоби та медикаменти для онкохворих.

Як зазначила директор Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна, це саме ті препарати, яких дуже потребують пацієнти у медзакладах області.

У свою чергу, депутат обласної Ради Володимир Костюк додав, що за час своєї діяльності Павло та Віталій переправили більше 23 великовагових вантажних автомобілів та залізничний паровоз різноманітної допомоги, значну частину якої було придбано власним коштом.

Зараз меценати знаходяться в Німеччині та продовжують завантаження товарів, яких потребує область.

Вінниччина дякує Павлу Михайлову та Віталію Костюку, групі лікарень St. Elisabeth Group GmbH та їх генеральному директору Тео Фрайтагу, компанії Anker Schroeder ASDO GmbH та її директору Даніелю Шредеру та Місії Ігоря Войтенко за переданий гуманітарний вантаж і надання допомоги нашому регіону в складні воєнні часи!

Все буде Україна! Обов’язково Переможемо!