Сьогодні, 18 січня, ГУ ДПС у Вінницькій області підбили підсумки своєї роботи.

У зустрічі взяли участь Начальник ОВА Сергій Борзов та його профільний заступник Сергій Здітовецький. 

Учасники засідання ознайомилися з оцінкою рівня економіки Вінниччини та бізнесових структур під час воєнного стану. За словами очільника області, в умовах лімітованих поставок електроенергії, дефіциту пального, обмеження кредитних ресурсів – бізнес продовжує працювати. 

Зауважимо, що раніше Президент і Уряд спростили вимоги для  малого бізнесу: було звільнено від сплати єдиного податку підприємців 1 і 2 груп. Також держава зменшила платежі для 3 групи та на півроку відмінила акциз на пальне, що дало можливість стабілізувати ціни на нафтопродукти.

«Ми зуміли виконати планові показники надходження до бюджетів усіх рівнів. Завдяки злагодженій організації роботи, нам вдалось забезпечити виплату заробітних плат бюджетникам, а також платежів, пов’язаних із життєзабезпеченням комунальної і соціальної сфер», - підкреслив Сергій Борзов.

Підбиваючи підсумки роботи відомства у 2022 році, заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк зауважив, що надходження  від платників податків Вінниччини до зведеного бюджету склали 23,8 млн грн.: «З року в рік загальна сума надходжень збільшується. Так, до державного бюджету надходження становили 9,3 млн. грн., що на 7,7% перевищують відповідні надходження 2021 року. Виконання показників доходів ДПС України виконано на 105,3 %. До місцевих бюджетів сплачено 14,5 млрд грн податкових платежі. Помісячний план, затверджений органами місцевого самоврядування виконано на 109.7%. Тобто платники податків області свідомо ставляться до своїх обов’язків».

Під час засідання присутні також окреслили пріоритети роботи на 2023 рік. Серед них: легалізація трудових та земельних відносин, належна реєстрація і сплата підприємцями податків.

Як стверджує Начальник ОВА, це допоможе збільшити надходження до місцевих бюджетів. Отримані кошти будуть перенаправлені для реалізації програм цивільного захисту населення, ремонту і облаштування бомбосховищ, територіальної оборони,  допомоги тимчасово переміщеним особам та громадянам області. Також у цьому році планується перехід до проектів відновлення.

«2023 рік має стати роком приватних інвестицій у піднесенні економіки України. Для Вінниччини є важливим розвиток переробки сільськогосподарської продукції. Маємо свої переваги, а значить і можливості. Дякую вам усім за роботу», - наголосив очільник області.

Крім цього, під час заходу за особистий внесок у справу захисту батьківщини, виконання службових обов'язків в умовах військового стану Почесною грамотою обласної військової адміністрації і обласної Ради відзначили Сергія Шаталюка - головного державного податкового інспектора відділу планових перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області.