З робочим візитом до Вінниці завітала Міністр оборони Латвійської Республіки Інара Мурнієце.

За словами Начальника ОВА Сергія Борзова, це перший офіційний візит політика до України. Крім цього, він наголосив, що Інара Мурнієце доклала багато зусиль задля підтримки України на посаді спікера Сейму Латвії.

«Саме Латвія - серед світових лідерів за обсягами надання нам військової допомоги у співвідношенні до ВВП. Це зброя, боєприпаси та військова амуніція. Дякуємо за підтримку українців», - підкреслює очільник області.

Під час зустрічі, разом з міським головою Сергієм Моргуновим, гості вшанували пам'ять загиблих у Вінниці 14 липня. 

«Підтримка Латвії буде продовжуватись до самої перемоги України», - наголосила Інара Мурнієце.

За словами Міністра оборони, найближчим часом Латвія направить нові партії військової техніки. Допомога буде включати: зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотні літальні апарати. Також у 2023 році Латвія продовжить навчання солдатів ЗСУ різного рівня. Планується підвищити інтенсивність навчання і навчити підготувати щонайменше удвічі більше українців.

Нагадаємо, що уже завтра, 20 січня, відбудеться восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Формат "Рамштайн" об’єднує понад 50 країн світу. Він був започаткований з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння повномасштабному вторгненню росії.