Більше ста років тому урочиста подія на Софійській площі у Києві 22 січня зібрала десятки тисяч українців.

Проголошення Акта Злуки – важлива сторінка в літописі державотворення, і нині, за більш ніж століття, ми розуміємо, що соборність України – це не лише про історію, а й про наше сьогодення і майбутнє.

Сьогодні Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов та голова обласної Ради Вячеслав Соколовий привітали військовослужбовців Вінниччини, які продовжують боротьбу за свободу нашої держави.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто відстоював єдність України.

Звертаючись до присутніх, очільник області підкреслив, що Соборність – це мета нашої Перемоги, а її результатом є об‘єднання родин та повернення усіх українських земель.

«Сьогодні нове відродження Соборності України. І це не лише про об’єднання двох берегів. Це єдність мільйонів українців, які можуть довіряти та захищати один одного", – зазначив Сергій Борзов.

У свою чергу, Вячеслав Соколовий подякував Збройним Силам України, які продовжують мужньо захищати нашу країну.

«Сьогодні українці знову відстоюють незалежність та соборність нашої держави, як це робили і наші предки. Ми бачимо, як об‘єднався наш народ проти спільного ворога. Дякуємо усім, хто боронить нашу землю. Усім нам Перемоги!» - зауважив очільник обласної Ради.

За сумлінне виконання службових обов'язків та завдань, спрямованих на захист територіальної цілісності та незалежності держави, вірність військовій присязі й народові України та з нагоди Дня Соборності України, керівники області вручили Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради військовослужбовцям.

Ми неодмінно переможемо та відбудуємо нашу державу.

Слава Україні!

Слава ЗСУ!