Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов провів нараду з представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області й регіональною координаторкою Уповноваженого КМУ з питань осіб, що зникли безвісти за особливих обставин Марією Довжик.

Як зазначив очільник області, головним завданням є налагодження співпраці з військовими частинами щодо механізму отримання необхідних документів для ветеранів та членів сімей загиблих/померлих ветеранів.

«Наразі існує чимало проблемних питань, з якими стикаються ці сімʼї: вчасне встановлення відповідного статусу, надання пільг та проведення виплат, пошук зниклих безвісти рідних, ідентифікація та повернення загиблих. Важливо знати як вирішити проблеми, як налагодити оперативну взаємодію з дотичними службами, органами», - підкреслив Сергій Борзов.

Також він наголосив на тому, щоб працівники ТЦК та СП надавали захисникам та членам їх родин контакти представників обласної військової адміністрації, які можуть допомогти у вирішенні їх соціально-побутових проблем.

«Маємо допомагати системно і зробити все для того, щоб захисники й захисниці та їх родини не залишались наодинці зі своїми проблемами», - резюмував керівник області.

Зауважимо, що на Вінниччині працюють мобільні групи, що виїжджають до родин наших захисників, які потребують підтримки. До складу груп входять представники профільних департаментів та районних військових адміністрацій. Фахівці надають супровід та необхідні консультації щодо оформлення документів, отримання необхідної медичної допомоги та соціальних послуг тощо.

Також нагадуємо, що в Україні працює Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб. У Вінницькій області з цього приводу можна звертатися до Офісу регіонального координатора Уповноваженого Кабінету Міністрів України з питань безвісти зниклих осіб за особливих обставин Марії Довжик за адресою: м. Вінниця,  вул. Єрусалимка, 8.

Номер телефону: +38 097 723 27 97 або гаряча лінія для звернень +38 093 570 06 01.

Можна писати на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.