Кожен народ існує доти, доки живе його культура! І сьогодні необхідно її не лише оберігати, а й примножувати.

 «Культура є надважливою у будь-які часи, а особливо у воєнні. Ворог намагається не лише знищити нас як націю, а й наші культурні об’єкти та цінності. Тому що культура – це, перш за все, про ідентичність та незалежність. В умовах війни вона об’єднує людей, підтримує дух, дає наснагу жити та боротися», - зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Багато культурних діячів зараз воюють на передовій. З Вінниччини до лав Збройних Сил України пішли 108 осіб. На жаль, п’ятеро з них вже не повернуться додому, а ще один герой зник безвісти.

Працівники закладів культури активно долучаються до волонтерської роботи, плетіння сіток, збору гуманітарної допомоги, закуповують необхідні для фронту дрони, автомобілі, тепловізори…

Також виконують свою основну місію – працюють над збереженням та примноженням українського культурного надбання.

Звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив: «Дякую за те, що ви одними з перших об'єднали навколо себе людей під час повномасштабної війни. Попри всі труднощі, своєю творчістю ви демонструєте незламність українського народу всьому світові».

У свою чергу, Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зазначила: «Задача діячів культури дуже змінилась під час війни - з перших днів повномасштабного вторгнення вони усі перетворилися на потужний гуманітарний фронт. Цим самим вони піднімають бойовий дух наших Захисників та Захисниць, а разом з тим і дух людей в тилу».

Вона підкреслила, що попри всі спроби ворога, йому ніколи не вдасться знищити наші надбання – славнозвісний «Щедрик», Бубнівську та Барську кераміку, - усі ті види мистецтва, якими славиться Вінниччина та Україна.

Під час заходу представників культурної еліти Вінниччини відзначили Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Дякуємо всім, хто відданий своїй справі.

Неодмінно вистоїмо та переможемо!