Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна привітала учасників змагань з різних областей України: Черкаської, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Вінницької та міста Києва.

За словами Наталі Заболотної, тут зібралися найсильніші акробати нашої країни, чемпіони та призери чемпіонатів Європи та світу.

Переможці ж цих змагань братимуть участь у Чемпіонаті Світу, який буде проходитиме вже цьогоріч восени у Португалії.

Переможцями із Вінниччини стали:

1,1,1 - Жіноча пара:

Валерія Лагуш;

Ніка Хасанова;

1,1,1 - Жіноча група:

Еліна Козачанська;

Аліна Пугач;

Каріна Островська;

2,2,2 - Чоловіча група:

Володимир Репетій;

Дмитро Борщевський;

Миколай Хасанов;

Микола Сорока;

2,1,2 - Чоловіча пара:

Гліб Гончарук;

Артем Шаповал;

3,3,2 - Жіноча група:

Анна Мериндя;

Аліна Коваль;

Вікторія Ткач;

4,2,2 - Жіноча пара:

Рузанна Вечерук;

Ангеліна Чернявська;

5,3,3 - Чоловіча пара:

Владислав Репетій;

Максим Марковський;

Тренери: Голяк Ю.Л., Ковальчук Г.В., Совик Л.А, Малініна Л.Ю.

«Мені було надзвичайно приємно бачити спортсменів як з тилових, так і прифронтових територій. Ворог продовжує нищити спортивну інфраструктуру. Буквально днями була зруйнована зала, в якій займалися гімнастки, у Києві. Це боляче та сумно. Проте це водночас доводить, що наша сила в людях, а не стінах. Вони попри все рухаються до перемоги. Ми відбудуємо сучасні спортивні комплекси, зали, але справжній скарб – це наші спортсмени, завдяки яким на міжнародних майданчиках звучить Гімн України». - підкреслила Перший заступник Начальника ОВА.

Також під час заходу було вручено посвідчення майстрів спорту України членам національної збірної України зі спортивної акробатики Івану Горлачу та Сафронію Давиденку.

«Ми не здаємося і не здамося. Я дякую тренерам, які залишилися в країні, і продовжують розвивати наших спортсменів та спортсменок. Саме заради цих можливостей боряться Збройні Сили України. Бажаю усім учасникам Чемпіонату досягти усіх омріяних висот та підкорити усі спортивні та життєві вершини у вільній Україні». - зазначила посадовиця.