На базі Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського відбувся круглий стіл «Функціонування громадських та волонтерських організацій в умовах воєнного стану та повоєнного розвитку України».

Мета зустрічі – висвітлити актуальні питання життя українського суспільства під час повномасштабного вторгнення та обмінятися досвідом щодо позитивних практик і проблем розбудови громадянського суспільства.

Співорганізаторами форуму стали: відділ державної реєстрації громадських формувань Вінницької області, Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА, Департамент соціальної та молодіжної політики ОВА, Міжнародна громадська організація Україна-Польща-Німеччина, громадська спілка Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» і громадська організація «Прогресильні».

У круглому столі взяли участь експерти, науковці, волонтери, представники громадського сектору. До заходу приєдналась директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак, яка розповіла про співпрацю з інститутами громадянського суспільства.

«У Вінницькій області зареєстровано понад 4 тисячі громадських організацій. З них лише понад 200 – активні. Наше завдання – спонукати громадський сектор до співпраці та спільних проєктів. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА минулого року провів Форум громадських ініціатив за участю громадських організацій. У форматі «світового кафе» наші спікери презентували актуальні для суспільства теми. Крім того, на основі форуму провели воркшоп «Розвиток громад через спроможні організації», де йшлося про те, як можна залучати громадські організації до проєктів, впроваджувати цікаві ініціативи у громадах. Започаткована серія воркшопів стала унікальним майданчиком для обміну досвідом, створення нових творчих ідей, можливостей для подальшого співробітництва», – зазначила Світлана Юзвак.

Учасники дискусії висловили багато цінних думок і пропозицій, які стануть основою для подальшої роботи громадських і волонтерських організацій.