У червні відбудуться три ключові події для посилення України, для перемоги та для справедливого миру. Про це під час засідання Уряду 3 травня повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Перша подія — це саміт лідерів країн G7, де має бути остаточно узгоджений механізм використання російських активів на користь України. Робимо все можливе, аби саме наш підхід ліг у його основу», — наголосив Глава Уряду.

Друга подія, за його словами, — це конференція з відновлення в Берліні. Її мета — консолідувати міжнародну допомогу для відбудови на основі чітких та зрозумілих принципів.

«Це максимальне залучення приватного бізнесу, орієнтація на сектори, що генерують додану вартість», — зауважив Денис Шмигаль.

Третя ключова подія — Глобальний саміт миру в Швейцарії. Як зауважив Прем’єр-міністр, Україна об’єднує світову спільноту, щоб агресор усвідомив безальтернативність української Формули миру.

Очільник Уряду повідомив, що планується участь понад 150-ти держав та міжнародних організацій: «Ворог докладає зусиль, щоб зірвати цей форум. Але ми та наші партнери готові до викликів».