Про те, які нововведення національного мультипредментного тесту очікують на абітурієнтів у 2024 році йшлося під час наради за участю Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної.

Організаційні питання проведення НМТ в області обговорили з керівниками профільних департаментів ОВА, територіальних громад та керівниками органів управління освітою громад, представниками поліції Вінниччини, ГУ ДСНС України у Вінницькій області та інших служб.

Зауважимо, що формат перевірки знань у вигляді національного мультипредметного тесту застосовується в Україні уже втретє.

Як повідомила Перший заступник Начальника ОВА, цьогоріч НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких – обов’язкові, а четвертий – на вибір вступника.

Обов’язкові навчальні предмети: українська мова, математика, історія України, на вибір залишаються українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія.

Суттєвою зміною є час. Тестування триватиме аж 4 години. Вступники матимуть 20-хвилинну перерву.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зауважила, що основна сесія НМТ буде проведена в період з 14 травня до 25 червня. Додаткова – з 11 по 19 липня. Також на Вінниччині збільшили кількість тимчасових екзаменаційних центрів до 47, у 2023 їх було 29.

 «Незмінним фактором залишається безпека наших дітей та створння умов для стабільної роботи центрів. Кожен з них має мати стабільне інтернет-з‘єднання, альтернативні джерела електроенергії на випадок відключень, містке укриття.  Доручила усім відпрацювати алгоритми дій у разі повітряних тривог та відключень електроенергії. Переконливо закликаю не розголошувати адреси екзаменаційних центрів. Сподіваюся, наші діти проявлять себе якомога краще, зможуть зосередитися і вдало скласти іспити. Ми, у свою чергу, маємо їм у цьому всіляко сприяти», - зазначила посадовиця.