Цивільний захист під час повномасштабної війни – беззаперечний пріоритет!

На Вінниччині з 20 по 28 травня працює комісія представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов, мета роботи комісії на чолі із заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-майором служби цивільного захисту Володимиром Демчуком - усунення недоліків, виявлених попередньою комплексною перевіркою.

"Під час перевірки оцінку отримає кожен начальник РВА та голова територіальної громади щодо організації заходів у сфері цивільного захисту населення.- підкреслив очільник області. - Тож керівному складу місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області варто максимально відповідально поставитися до перевірки».

У свою чергу, Володимир Демчук представив присутнім членів комісії, поінформував про її розклад, а також розповів про основні аспекти її роботи. Він наголосив на відповідальності кожної ланки, яка повинна забезпечувати належне виконання поставлених завдань у межах компетенції.

Учасники заходу акцентували увагу на тісній взаємодії органів влади, місцевого самоврядування, сил цивільного захисту, ДСНС та інших профільних служб.

«Сподіваємось отримати від фахівців рятувальної служби організаційно-методичну допомогу з виконання вимог Кодексу цивільного захисту України, рішень Уряду у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб. Разом вибудовуємо алгоритм захисту нашої області!» - резюмував Сергій Борзов.