Сьогодні відбувся тренінг для керівників МТП з поліпшення їх адміністрування.

У заході взяла участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

«Місця тимчасово проживання – це локації, які замінили домівку, або ж хоча б наблизилися до цього. Вони призначені для людей, які рятувалися від війни. Тому ми проводимо постійні моніторинги щодо відповідності МТП вимогам. До того ж, маємо зміни в законодавстві щодо діяльності місць тимчасового проживання. Усі ці моменти важливо донести до керівників. Важливо розуміти, що потрібно змінити, доопрацювати, додати, покращити. Адже досі на Вінниччині перебувають понад 149 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Діє 59 МТП, у яких проживають 2200 мешканців». – зазначила Наталя Заболотна.

Під час тренінгу Перший заступник Начальника ОВА наголосила, що  потрібно передбачити збільшення кількості місць на випадок евакуації з областей, у яких відбуваються бойові дії.

«Завдяки міжнародним організаціям місця тимчасового проживання вдалося забезпечити меблями та побутовою технікою: холодильниками, мікрохвильовками, пральними машинами, бойлерами, прасками, обігрівачами, а також столами, матрацами, ліжками, комплектами постільної білизни. Втім, ми  розуміємо, що є ще над чим працювати». – підкреслила посадовиця.

На завершення заходу для учасників також провели тренінг із психологом про важливість піклування про ментальне здоров’я у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

«Дякую усім учасникам зібрання за співпрацю. За те, що дослухалися до усіх правок та зауважень і виявили бажання покращити життя інших людей». – резюмувала Наталя Заболотна.