Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов провів робочу зустріч з головою Національного агентства з питань запобігання корупції Віктором Павлущиком та представниками НАЗК.

Учасники обговорили можливості впровадження змін щодо вдосконалення чинного антикорупційного законодавства.

Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що в умовах війни протидія корупції залишається пріоритетом.

«Можливості впровадження змін сьогодні обговорили з головою Національного агентства з питань запобігання корупції Віктором Павлущиком та представниками НАЗК. Зауважу, що ми були і залишаємось відкритими і прозорими. На Вінниччині успішно реалізовуються антикорупційні заходи. Про це свідчить тісна співпраця з Управлінням стратегічних розслідувань та усіма правоохоронними органами області. Результат - кількість притягнутих до відповідальності осіб». – зазначив очільник області.

Також Сергій Борзов додав, що з жовтня 2023 року Вінницька обласна військова адміністрація підключена до Порталу викривачів.

«Втім, є питання, які ще потребують вирішення. Зокрема, залишається проблема затримки результатів спецперевірок тих осіб, які претендують на зайняття державних посад. А це гальмує процес заміщення вакансій в структурних підрозділах ОВА». – акцентував Сергій Борзов.

Під час зустрічі отримали необхідні роз’яснення.

Також говорили про спрощення процедури заповнення декларацій.

«У цьому напрямі вже зроблено чимало, проте ще є питання, які потребують вдосконалення». – зауважив Сергій Борзов.

У свою чергу, Віктор Павлущик зазначив, у жовтні цього року планується запустити автозаповнення декларацій на 80%.

«Наразі триває перехідний період.  Так, інформація про людину з різних реєстрів з’явиться автоматично, її потрібно буде лише підтверджувати». – повідомив Віктор Павлущик.

Окрему увагу під час наради приділили звітній грамотності.

«Необхідно продовжувати навчати цьому посадовців. Усі можливості для цього є. Працюємо далі!»  – резюмував очільник області.