Сьогодні в обласній військовій адміністрації відбулось засідання Комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, на якому розглядався уточнений обсяг заборгованості по КП ВМР «ВМТЕ» за ІV квартал 2023 року. Також на розгляд Комісії  було подано матеріали суб’єктів господарювання за І квартал 2024 року.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, засідання провів його заступник Олександр Піщик.

У вступному слові  посадовець зазначив, що відповідно до вимог законодавства України, територіальна комісія розглядає та узгоджує обсяги заборгованості з різниці в тарифах для теплопостачальних та теплогенеруючих організацій протягом дії воєнного стану – щокварталу, станом на перше число місяця, що настає за звітним кварталом.

Так, до Комісії звернулося КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» щодо необхідності узгодження уточненого обсягу заборгованості з різниці в тарифах, що виникла станом на 01.01.2024 року (за ІVквартал 2023) у зв’язку із проведеною переоцінкою основних засобів у 2023 році та уточненням річної фінансової звітності за 2023 рік.

В результаті переоцінки основних засобів підприємством було збільшено фактичні витрати, які в свою чергу впливають на формування розрахунку різниці в тарифах. Тому на розгляд Комісії підприємством подано уточнений обсяг заборгованості.

За І квартал 2024 року розрахунок та узгодження обсягів заборгованості з різниці в тарифах для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання має відбуватися для категорії споживачів «населення».

На розгляд Комісії подані документи трьома підприємствами  області для узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах, яка утворилась станом на 01.04.2024 року.

На офіційному сайті обласної військової адміністрації в розділі «Публічна інформація» 16.05.2024 року оприлюднено розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах, що визначені за І квартал 2024 року по підприємствах області.

Розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах також надано для оприлюднення на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

За результатами голосування, членами Комісії розглянуто та узгоджено питання обсягів заборгованості з різниці в тарифах по суб’єктах господарювання регіону.