Понад 100 рятувальників взяли участь у проведенні пожежно-тактичних навчань спільно з пошуково-рятувальною групою Добровільної пожежної дружини Валбжих (Республіка Польща) та медичної рятувальної групи Польського Червоного Хреста.

Як зазначають у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, долучилися й представники Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Представники профільних служб відпрацьовували спільні дії щодо ліквідації наслідків умовного ракетного удару у будівлю школи.

За легендою під завалами будівлі навчального закладу перебували люди.  Евакуювали 100 людей, які потребували медичної та психологічної допомоги.  На місце події відразу прибули служби цивільного захисту області та члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

Окрім того, піротехнічним розрахунком було проведено роботи по вилученню залишків крилатої ракети Х-101. До робіт було залучено кінологічні розрахунки вінницьких та польських рятувальників для пошуку та рятування людей з-під завалів.

Спільними зусиллями надзвичайників обох країн потерпілих евакуйовано у безпечне місце та ліквідовано умовну пожежу.

Загалом було задіяно 15 одиниць спецтехніки.

"Навчання проведено на найвищому рівні. Така співпраця є надзвичайно важливою, адже дає змогу рятувальникам обох країн підвищувати свій професійний рівень, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на надзвичайні ситуації подібного характеру". - зазначають надзвичайники Вінниччини.