В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олени Корчаки.

Спікерка розповіла про порядок перерахунку субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг в неопалювальному сезоні. Очільниця Головного управління ПФУ у Вінницькій області зазначила, що масовий автоматичний перерахунок субсидій Пенсійним фондом Вінниччини проведено з 1 травня поточного року. Для більшості одержувачів перепризначення відбулось автоматично!

 «У звязку зі зростанням тарифу на електроенергію, одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат звертатись до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично. Оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці – липні», – наголосила Олена Корчака.

Літньою субсидією у Вінницькій області забезпечено 37,5 тис. домогосподарств, пільгами - 79,4 тис. осіб. Середній розмір субсидійної виплати склав 205,07 грн, пільги - 409,81 грн.

На виплату перерахованих субсидій і пільг в червні спрямовано 49,6 млн грн.

Під час брифінгу також йшлося про особливості нарахування й виплати пільг і житлових субсидій окремим категоріям громадян, та про те, кому необхідно особисто звернутися за продовженням виплат.

Варто зауважити, що з травня 2024 року запрацювала спрощена процедура призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей.

Більш детально про те, куди подавати заяву та які документи необхідні для нарахування, виплати пільг і житлових субсидій окремим категоріям громадян, зокрема ветеранам війни та членам їх сімей – дивіться у відео.