За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець провів зустріч із директором Відокремленого підрозділу Асоціації Triangle Génération Humanitaire в Україні Марко Франческо Ренато Лоіодіче та в.о. регіонального Координатора в м. Вінниця Андрієм Воронюком.

У 2022 році між ОВА та Відокремленим підрозділом Асоціації було укладено Меморандум про співпрацю.

У межах співробітництва Відокремлений підрозділ надає допомогу Вінницькій області за різними напрямками. Зокрема, у Немирові створено та обладнано простір, дружній до дитини. Також організація забезпечує переселенців, які проживають в регіоні, кухонними та гігієнічними наборами, пальним на зимовий період, електронними ваучерами на побутову техніку та іншими необхідними речами. 

Під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю щодо гуманітарної підтримки Вінницькій області.

Заступник Начальника ОВА подякував представникам Triangle Génération Humanitaire за вже надану допомогу регіону.

«Щиро дякуємо за ефективне співробітництво та екстрене реагування протягом всього часу. Зокрема, ви були одними із перших, хто підтримав постраждале населення, внаслідок атаки рф на житловий будинок у Жмеринці. Ми цінуємо таку підтримку». - підкреслив Андрій Кавунець.

Крім цього, Андрій Кавунець ознайомив присутніх із ситуацією в регіоні та актуальними потребами. Передусім – щодо підтримки ВПО, оскільки евакуація людей із областей, де ведуться бойові дії досі триває.

Учасники зустрічі розглянули можливості щодо збереження вже існуючих програм екстреної допомоги. Також йшлося про розвиток довготривалих програм щодо працевлаштування переселенців.

«Вінницька обласна військова адміністрація завжди відкрита до співпраці та готова надати усю необхідну інформацію». - запевнив Андрій Кавунець.

Зазначимо, що зустріч відбулася в рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.